IJs maken zonder ijsmachine

Wanneer je graag wilt genieten van een overheerlijk ijsje, hoef je niet naar de winkel toe om ijs te kopen. Daarnaast is het ook niet nodig om een speciale ijsmachine aan te schaffen. Het is immers mogelijk om ijs te maken zonder een ijsmachine. Het is erg lekker om zelf ijs te maken, ook zonder een ijsmachine. Het vraagt wel enige oefening, maar hoe vaker je het doet, hoe lekkerder het ijs zal zijn. Je kunt de smaak helemaal zelf bepalen en het resultaat zal er zeker mogen zijn.
IJs maken

Welke ingrediƫnten je moet kopen, hangt af van de smaak die je wilt maken. Maar het is belangrijk om altijd suiker en yoghurt te gebruiken. Deze kun je samen met de smaaksuiker in een kom doen. Mix dit alles totdat er geen kristallen meer inzitten. Daarnaast is het ook belangrijk om de slagroom goed te kopen. Het moet een soort vla worden. Hoe luchtiger de slagroom is, des te romiger het ijs uiteindelijk zal worden. Het is dus belangrijk om de room goed te kloppen, neem hier gerust even de tijd voor. Daarna kun je nog wat ingrediƫnten aan het mengsel toevoegen, bijvoorbeeld wat fruit. Zodoende kun je het ijs een smaak geven. Je kunt ook chocoladeblokjes gebruiken als je graag chocolade ijs wilt. Nu is het zaak om het ijs te mengen. Doe dit wel voorzichtig, zorg dat alles goed gemengd wordt. Als dit alles klaar is, kan het ijs in de vriezer worden gezet. Na een half uur kan de bak met ijs eruit worden gehaald en klopt het ijs dan goed door met een vork. Zo voorkom je dat er ijskristallen op het ijs zullen kopen. Vervolgens kan de bak weer teruggezet worden in de vriezer. Doe dit net zolang totdat het ijs hard geworden is.
IJs serveren

Wanneer je ijs zonder behulp van een ijsmachine hebt gemaakt, zal het resultaat er zeker mogen zijn. Het is erg lekker om het ijs te serveren met wat extra fruit of andere lekkernijen. Zo kun je trots zijn op het ijs wat je gemaakt hebt, zonder een ijsmachine. Je kunt helemaal zelf de smaak bepalen en daarom kun je veel dingen uitproberen. Wie van ijs houdt, doet er goed aan om het zelf eens te maken.