Vanille ijs maken

Zelf al eens vanille ijs willen maken? Het is erg gemakkelijk om zelf ijs te maken en het is eenvoudig om klaar te maken. Je kunt allerlei soorten ijs maken. Van schepijs tot aan een roomijs. Het is erg lekker om vanille ijs klaar te maken. De bereidingstijd is een klein uurtje, maar hoe maak je het nu eigenlijk klaar?
Ingrediƫnten

  • 1 vanillestokje
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 4 eieren, gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)

Bereidingswijze

Als eerste moet je een vanillestokje met in de lengte halveren. Haal vervolgens de merg uit het stokje, zorg ervoor dat er geen delen van de peul los raken. Meng vervolgens in een kom de eierdooiers met de basterdsuiker, klop dit en doe dan de vanillemerg erdoor. In een andere kom moet de slagroom geklopt worden. Breng al kloppend de melk bij het dooiermengsel. Schep vervolgens de slagroom erdoor en zorg ervoor dat er een mooi mengsel ontstaat. Klem dan het motordeel in het deksel van de ijsmachine. Haal een koelbak uit de diepvries en leg deze in de machine. Zet de roerder op de koelbak en klik het deksel vast. Schakel de machine in om. Schenk het mengsel in de machine en laat deze machine ongeveer drie kwartier draaien. Voeg na een halfuur eigen smaakvariaties toe.
Tips vanille ijs maken

Het is erg lekker om aan vanille ijs een eigen invulling te geven. Ben je bijvoorbeeld fan van aardbei? Voeg dan eens wat aardbeien aan het geheel toe. Zo kun je heerlijk ijs maken, het is erg leuk om eens wat andere smaken uit te proberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van chocolade ijs? Maar ook kersenijs is erg lekker.