Waterijs maken

Als het warm weer is, is het erg lekker om een ijsje te eten. En wat is er nu lekkerder dan een zelfgemaakt waterijsje? Het is erg gemakkelijk om zelf waterijs te maken. Het zal heerlijk smaken op een warme dag. Als je zelf waterijs gaat maken, dan heb je vormpjes nodig. De smaak van de ijsjes kun je helemaal zelf bepalen. Je kunt immers zelf de ingrediënten bepalen en zodoende maak je ijsjes die helemaal van jezelf zullen zijn.
Gemakkelijk om te maken

Op eenvoudige manier, met behulp van water en siroop kun je ijsjes maken. Natuurlijk heb je ook een aantal vormpjes nodig. Deze vormpjes zullen ervoor zorgen dat het ijsje een vorm krijgt. Het is erg belangrijk om een siroop te kiezen die je lekker vindt, dat zal de smaak immers bepalen. De siroop kun je mengen met water. Het is een aanrader om te proeven of de smaak je bevalt. Het waterijsje zal immers ook zo gaan smaken. Wanneer je dit hebt bepaald, kan de siroop in de vormpjes worden gegoten. De ijsvormpjes kunnen vervolgens in de vriezer worden gezet. Het duurt wel even voordat de ijsjes klaar zijn, zo’n 4 tot 6 uur. Dus geduld is vereist.

Vruchtensap

Het is ook mogelijk om een waterijsje te maken met behulp van vruchtensap. Kies een vruchtensap naar keuze en deze kun je in de vormpjes gieten. Zet de vormpjes vervolgens in de vriezer en zorg ervoor dat je bevriezen. Geduld is opnieuw erg belangrijk, want het is zaak om de ijsjes goed hard te laten worden. Zodoende kun je optimaal genieten van de smaak van de ijsjes. Wanneer je een waterijsje gaat maken, doe je er goed aan om dit al een dag van te voren te doen. Zo weet je zeker dat de ijsjes klaar zullen zijn.
Verschillende kleuren

Het is ook mogelijk om een waterijsje in verschillende kleuren te maken. Je moet de ijsjes dan laag voor laag bevriezen. Kies een drietal, siropen of sappen met een andere kleur. Zorg ervoor dat iedere laag invriest, maar doe dit één voor één. Elke laag moet ongeveer 4 tot 6 uur in de vriezer staan. Wanneer je alle lagen hebt gehad, zal het waterijsje verschillende kleuren hebben. Maar ook de smaak zal anders zijn. Zo kun je het ijsje helemaal naar wens maken. Dat is erg fijn als je bijvoorbeeld graag twee smaken wilt hebben.